خواص قارچ
خواص قارچ
درد معده – قند – ضد تومور – تقویت استخوانها – تقویت نیروی جنسی – اسهال – ضدسرطان – سکته قلبی – بیماری MS – حساسیت پوستی – بیماریهای صعبالعلاج و…
کد مطلب : ۹۵۰۳۱۳۰۲
ترجمه قارچ به ۷ زبان : انگلیسی: Mushroom آلمانی : Pilz اسپانیایی : seta ایتالیایی : fungo روسی : грибной عربی : فطر فرانسوی : champignon
قارچها دستهای جداگانه از یوکاریوتها را تشکیل میدهند و نه گیاه هستند و نه جانور. این دسته همگی دگرپرورده بوده و برای رشد و تکثیر به ترکیبات آلی برای دریافت انرژی و کربن نیاز دارند. قارچها هوازی یا ناهوازی اختیاری هستند.
خواص قارچ
قارچهای خوراکی ارزش غذایی خوبی دارند و به همین دلیل میتوانند در کنار سبزیجات پرخاصیت میهمان همیشگی سبد غذایی خانوادهها شوند. قارچها کالری کمی دارند، هیچگونه چربی یا کلسترولی در آنها پیدا نمیشود و مقدار نمک بسیار کمی دارند. گروهی از ویتامینها و املاح معدنی مهم مانند سلنیوم، پتاسیم، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین D و … هم در قارچها وجود دارد.
قارچها به دلیل داشتن بتاگلوکان و اسید لینولئیک منبع غذایی خوبی برای پیشگیری از بروز سرطان سینه و پروستات هستند. علاوه بر این اسید لینولئیک از ایجاد اثرات نامطلوب استروژن پیشگیری میکند. هورمون استروژن یکی از دلایل بروز سرطان سینه در زنان بعد از یائسگی است.
یکی از بهترین راههای تامین ویتامین D قرار گرفتن در معرض نور خورشید است اما درصورتیکه روزانه بیشتر ساعات روز را در محیطی سر بسته میگذرانید بهتر است با کمک برخی مواد غذایی از جمله قارچ کمبود ویتامین D بدنتان را جبران کنید.
خواص قارچ
۱. طبع قارچ گرم است.
۲. قارچ دیرهضم است و باعث غلظت خون میگردد.
۳. درد معده ایجاد میکند امکان فلج و سکته دارد برای خنثی شدن این ها همراه آن زنجفیل بخورید.
۴. هیچگاه بعد از خوراک قارچ آب سرد نخورید.
۵. اگر چنانچه با قارچ مسموم شدید و دکتر و دارویی در دسترس نبود فضله مرغ بخورید.
۶. کسانی که بیماری قند دارند میتوانند از قارچ استفاده کنند.
۷. از نگهداری قارچ درون کیسه پلاستیکی جدا خودداری کنید.
۸. حداکثر نگهداری قارچ در یخچال ۳ الی ۴ روز بوده است.
۹. قارچ را با آب سرد بشویید در آب خیس نکنید.
۱۰. تا زمانی که نمیخواهید از قارچ استفاده کنید آن را نشویید.
۱۱. قارچ را در مایکروفر و یا فر نپزید و بخارپز هم نکنید.
۱۲. قارچ داروی ضد تومور است.
۱۳. کسانی که گوشت نمیخورند از قارچ استفاده کنند.
۱۴. قارچ حاوی ویتامین ب و فسفر و پتاسیم است و اسیدآمینههایی چون لیزین و لوسین دارد.
۱۵. قارچ فعالیت مغز را برمیانگیزد.
۱۶. ناراحتیهای گوارشی را درمان میکند.
۱۷. باعث بیرون کردن سمهای بدن و بلغم را برطرف میکند.
۱۸. قارچ حاوی آنتیبیوتیک است.
۱۹. قارچ باعث تقویت استخوانها میشود و کمبود ویتامین D را جبران میکند.
۲۰. کسانی که بزاقشان زیاد ترشح میکند از قارچ استفاده کنند.
۲۱. قارچ باعث میشود که مواد غذایی آسان جذب گردد و اخلاط مضر و فضولات را خارج میکند و دستگاه گوارش را تصفیه میکند.
۲۲. چربی زیاد هضم قارچ را مشکل میکند.
۲۳. قارچ باعث تقویت نیروی جنسی میشود.
۲۴. قارچ اسهال و اسهال خونی را درمان میکند.
۲۵. خونریزیهای داخلی را متوقف میسازد.
۲۶. یک نوع قارچ دیگر به نام کومبوجا داریم که ضدسرطان میباشد.
۲۷. با مصرف کومباجا دوران جوانی افزایش مییابد و پیری دیرتر به سراغتان میآید.
۲۸. قارچ کومباجا برای سختی رگها و عروق و نقرس و تنبلی روده بسیار مفید است.
۲۹. کسانی که دیابت دارند میتوانند از چای کومباجا استفاده کنند.
۳۰. با مصرف قارچ کومباجا از ریزش موها جلوگیری میشود.
۳۱. مصرف قارچ کومباجا از سکته قلبی جلوگیری میکند.
۳۲. کسانی که بیماری MS دارند از چای کومباجا استفاده کنند.
۳۳. کسانی که حساسیت پوستی و خارش پوستی دارند از قارچ کومباجا استفاده کنند.
۳۴. به طور کلی کومباجا مؤثرترین دارو برای بیماریهای صعبالعلاج میباشد.
خواص قارچ
شستن قارچ ها
یکی از مهمترین نکات بهداشتی هنگام مصرف قارچها شست و شوی درست آنهاست، البته تا زمانی که قصد استفاده از قارچها را ندارید، آنها را نشویید. هنگام شست و شو آنها را به حال خودشان در آب رها نکنید چون قارچها آب را جذب میکنند و هنگام پخت و پز آب غذایتان بیشتر میشود. هنگام شست و شو کلاهک را با فشار نشویید و آن را به آرامی تمیز کنید. حتی میتوانید با مقدار کمی آب گرد و غبار آن را بگیرید و بعد با کمک پارچه حولهای ذرات سیاه روی قارچ را تمیز و در نهایت به آرامی و در زمان کوتاهی آبکشی کنید. پوست گرفتن قارچ هنگام شستوشو هم توصیه نمیشود.
سالمترین روش پخت
یادتان باشد که نباید قارچها را زیاد بپزید چون بخشی از ارزشهای غذاییشان را از دست میدهند. بهترین شیوه این است که آنها را با مقدار کمی روغن یا کره به مدت سه دقیقه در ماهیتابه تفت دهید، البته از قارچهای تازه و خوب شسته شده خام هم میتوانید در ترکیب سالادهای مختلف استفاده کنید. قارچهای کبابی یا بخارپز شده هم میتوانند در کنار غذاهای دیگری مانند انواع کباب و سالاد مصرف شوند.
یادتان باشد که نباید قارچها را زیاد بپزید چون بخشی از ارزشهای غذاییشان را از دست میدهند
چگونه قارچ را انتخاب و نگهداری کنیم؟
قارچ هایی را که سالم هستند و صدمه ندیده اند (اوایل باز شدن چترشان می باشند)، بخرید.
بهترین شیوه نگهداری از قارچهایی که از سلفون خارج شدهاند این است که آنها را داخل پاکتهای کاغذی قرار دهید و در یخچال بگذارید. قارچها را داخل کیسه فریزر نگذارید چون به علت تعریق، زودتر نرم و فاسد میشوند. قارچها تا چهار روز در یخچال سالم میمانند اما بعد از آن تازگیشان را از دست میدهند.
با قرار دادن قارچ ها در پاکت کاغذی می توانید تا یک هفته آنها را سالم نگه دارید.
قارچ ها را باید ابتدا به آرامی تمیز کرد و سپس شست. قارچ های پرورشی ممکن است خام هم خورده شوند، اما بیشتر قارچ ها را بایستی به شکل پخته مصرف کرد.
از قارچ ها به صورت تازه، کنسرو شده، خشک شده و فریز شده استفاده می شود.
نکته قابل توجه اینکه: قارچ های وحشی را از اماکن قابل اطمینان خریداری کنید، زیرا بعضی از قارچ های وحشی، سمی اند و می توانند به سلامت قلب، کلیه و کبد صدمه بزنند و حتی کشنده باشند.
قارچ یکی از سالمترین مواد غذایی است که میتواند در ترکیب رژیم غذایی مبتلایان به دیابت جای گیرد. قارچ چربی و کلسترول ندارد، مقدار کمی هیدراتکربن را در خودش جای داده و از لحاظ داشتن پروتئین در سطح خوبی قرار دارد. ویتامین، مواد معدنی، آب و فیبر هم از سایر ترکیبات موجود در قارچ هستند که به سلامت هرچه بیشتر بیماران مبتلا به دیابت کمک میکنند. قارچها انسولین طبیعی و آنزیمهایی دارند که سبب شکسته شدن قند یا نشاسته موجود در غذاها میشوند. علاوه بر این قارچها ترکیباتی دارند که در بهبود عملکرد پانکراس، کبد و سایر غدد هورمونی درون ریز تاثیر دارند. با این روند تولید انسولین و جریان یافتن آن در طول بدن تسهیل میشود.
همه قارچها خوراکی نیستند و برخی از قارچهای غیرخوراکی و سمی میتوانند کشنده باشند، البته برخی از قارچهای خوراکی هم برحسب اینکه در چه بستری رشد میکنند ممکن است سمی شوند، بنابراین هیچ وقت در محیطهای طبیعی و جنگلها با دیدن قارچهای به ظاهر خوراکی وسوسه نشود، مگر اینکه توسط فردی متخصص از بابت خوراکی بودنشان مطمئن شده باشید.
خواص قارچ
منابع : سلامتی شما ، ویکی پدیا ، بیتوته
خواص قارچ