تغذیه

خواص ذرت

خواص ذرت

ذرت یا جواری یکی از غلات مهم است. منشأ آن قاره آمریکا بوده‌است و پس از گندم، بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد. ذرت سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای بدن بوده و نیز منبع خوبی از فیبر محسوب می‌شود و سرشار از کالری است.

کد مطلب : ۹۵۰۱۰۴۰۱

خواص ذرت

اطلاعات غذاییذرت

مقدار در هر ۱۰۰‏ g
(انرژی (کیلوکالری ۳۶۵
چربی کل ۴٫۷ g
چربی اشباع ۰٫۷ g
چربی چنداشباع‌نشده ۲٫۲ g
چربی تک‌اشباع‌نشده ۱٫۳ g
کلسترول ۰ mg
سدیم ۳۵ mg
پتاسیم ۲۸۷ mg
کربوهیدرات کل ۷۴ g
پروتئین ۹ g
ویتامین آ ۰ IU ویتامین ث ۰ mg
کلسیم ۷ mg آهن ۲٫۷ mg
ویتامین د ۰ IU ویتامین ب۶ ۰٫۶ mg
ویتامین ب۱۲ ۰ µg منیزیم ۱۲۷ mg

خواص ذرت

۱. طبع آن سرد و خشک است.
۲. عمل قلب و کبد را آسان می‎کند.
۳. باعث تقویت فعالیت اندام می‎شود.
۴. برای درمان سنگ کلیه (از روش شماره ۱۶) استفاده شود.
۵. ورم پروستات: برای ورم پروستات یک عدد ذرت کامل را در ۵ لیوان آب سرد پخته سپس هر ۴ ساعت یک لیوان از آب ذرت میل شود وخود دانه‎های ذرت به عنوان یک وعده غذا خورده شود.
۶. برای درمان روماتیسم از دم کرده کاکل ذرت استفاده شود.
۷. برای درمان کم خونی عصرها از ذرت بوداده استفاده کنید.
۸. برای درمان لاغری (مانند شماره ۷) استفاده شود.
۹. برای گرفتگی صدا از شربت ذرت استفاده شود بدین صورت که ابتدا ذرت را در آب جوشانده سپس کمی شکر به آن اضافه کرده مجدداً بجوشانید و میل شود.
۱۰. برای درمان یبوست سوپ ذرت و خوراک ذرت را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
۱۱. برای درمان شکنندگی ناخن ذرت را پخته کرده مقداری از آب آن را در ظرفی دیگر ریخته و ناخن‎ها را در آن قرار دهید و بقیه را میل کنید.
۱۲. ضدبلغم است.
۱۳. برای درمان چربی خون از دم کرده کاکل ذرت و یا خود ذرت به عنوان غذا میل شود.
۱۴. برای درمان سرطان پروستات تمام ذرت (کاکل + دانه ذرت + چوب آن) آب پز سپس آب آن هر ۶ ساعت نصف استکان و خود ذرت میل شود، منظور از استفاده ذرت آب پز یعنی یک ذرت کامل را با ۵ لیوان آب، آب پز کنید و کمی نمک به آن بیفزایید.
۱۵. برای درمان کلسترول سوپ ذرت و ذرت آب پز به عنوان غذا میل شود.
۱۶. برای درمان نقرس ۴۰ گرم کاکل ذرت را در یک لیتر آب ۵ دقیقه جوشانده ۱۵ دقیقه دم کنید صاف نموده روزی ۵ بار هر بار یک فنجان میل شود.
۱۷. برای درد مفاصل (از روش شماره ۱۶) استفاده شود.
۱۸. مصرف دم کرده کاکل ذرت باعث کاهش وزن و رفع ورم بدن می‎گردد.
۱۹. کسانی که چاق هستند بهتر است روغن مصرفی آنها روغن ذرت باشد.
۲۰. برای درمان خارش‎های جلدی و حساسیت‎های پوستی اگر مدتی روغن ذرت را بمالند درمان می‎گردد.
۲۱. برای رفع التهاب، تورم و چرک کلیه از دم کرده کاکل ذرت استفاده شود.
۲۲. کسانی که مسلول هستند سوپ ذرت را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
۲۳. برای رفع چین و چروک صورت یک قاشق آرد ذرت با یک قاشق آرد نشاسته و یک قاشق آرد جو مخلوط کرده باشید و با عسل درآمیزید، سپس به صورت ماسک روی پوست بگذارید.
۲۴. برای رفع ترک لب و نرم شدن آن یک کم خامه با آرد ذرت مخلوط کرده خوب بهم بزنید سپس به مدت نیم ساعت روی لبها بگذارید آن گاه بشویید.
۲۵. برای نرم شدن لب اطراف ناف را با روغن ذرت هر شب چرب کنید.
۲۶. برای بسته شدن منافذ پوست (پوست‎هایی که منافذ آنها خیلی باز است) آرد ذرت با آرد جو مخلوط نموده کمی آب به آن اضافه کرده به صورت ماسک روی صورت بگذارید.
۲۷. برای از بین رفتن کبودی دور چشم ذرت را در برنامه غذایی خود قرار دهید و از دم کرده کاکل ذرت استفاده شود.
۲۸. کسانی که آلبومین دارند از جوشانده ذرت، کاکل ذرت استفاده کنند.
۲۹. برای معالجه ورم دست‎ها در اثر سرمازدگی آرد ذرت را با خاک اره نرم چوب مخلوط نموده خمیر کرده به دست‎ها بمالید، روزی ۲ بار این کار را تکرار کنید.
۳۰. برای درمان اختلالات کبد از جوشانده کاکل ذرت استفاده کنید، ۳۰ یا ۴۰ گرم کاکل ذرت در یک لیتر آب ۵ دقیقه جوشانده ۱۵ دقیقه دم کرده هر ۴ ساعت نصف فنجان مصرف شود.
۳۱. برای درمان اگزما ذرت را در سرکه پخته به صورت ضماد بگذارید.
۳۲. برای پیشگیری بیماری برص از روش شماره ۳۱ استفاده شود.

خواص ذرت

ذرت پخته مغذی ‌تر است
زمانی که برای اولین بار “کریستف کلمب” از سفرش ذرت را به‌ عنوان سوغاتی برای اروپایی ‌ها برد، هیچ‌کس فکر نمی ‌کرد که ارزش غذایی این دانه‌ های طلایی طوری باشد که تاثیر زیادی بر تامین غذای جهان بگذارد.
ذرت تا پیش از سال ۱۴۹۲ میلادی در قاره آسیا، اروپا و آفریقا به‌ عنوان یک گیاه زراعی شناخته شده نبود، اما از قرن‌ها قبل به‌ وسیله مردم سرخ پوست آمریکا کشت می ‌شد و با آن غذاهای گوناگونی تهیه می ‌شد.
پس از طی سالیان دراز، بذر ذرت از طریق کشور پرتغال به آفریقا و جنوب اروپا تا هندوستان و چین برده شد.
این روزها سالانه بیش از صد میلیون هکتار از اراضی زراعی دنیا به کشت ذرت اختصاص پیدا می ‌کند و پس از گندم بزرگ ترین سطح کشت را اشغال می‌ کند، در حالی ‌که تولید محصول آن پس از گندم و برنج قرار دارد.
اهمیت محصول و بالا بودن سطح زیر کشت این گیاه به علت قدرت تطابق آن با شرایط گوناگون اقلیمی، آن را به یکی از عمده‌ ترین محصولات کشاورزی تبدیل کرده است که در بیشتر مناطق آب و هوایی می ‌توان آن را پرورش داد.
این گیاه به ‌علت ارزش غذایی خاصی که دارد مورد توجه کشورهای مکزیک، پرو، کشورهای آمریکای مرکزی و اغلب کشورهای آمریکای جنوبی قرار دارد. طبق شواهد مختلف و متعدد چنین به نظر می ‌رسد که کشت ذرت قرن‌ها پیش، به وسیله بومیان این مناطق نیز رواج داشته و آن ها در اصلاح آن سهم زیادی داشته‌ اند و حتی ارقامی ‌از آن تهیه کرده ‌اند. شاید به همین دلیل تنقلات جدیدی که این روزها در شهر تهیه و در اختیار مشتریان قرار می ‌گیرد، ذرت مکزیکی نام گرفته است.
بر خلاف سایر مواد غذایی که فرآیند پختن موجب کاهش مواد مغذی آن ها می ‌شود، پختن ذرت موجب افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی می‌ شود و هر چه مدت زمان پخت بیشتر باشد، این خاصیت بیشتر می ‌شود.
ارزش تغذیه ‌ای
از نظر تغذیه‌ ای ذرت در گروه غلات قرار دارد. البته اگر بخواهید از آن در جدول جانشینی مواد غذایی استفاده کنید، برای محاسبه انر‍ژی روزانه باید آن را مانند سیب‌زمینی و نخودفرنگی، سبزی نشاسته ‌ای به حساب بیاورید.
رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین و زیازانتین است. ذرت دارای ویتامین‌ های گروه B و C و اسیدهای چرب ضروری است. همچنین حاوی آنزیم‌ ها و فیبر غیر محلول برای محافظت از روده است.
خواص ذرت
ذرت مقدار زیادی اسید فرولیک دارد که خاصیت آنتی ‌اکسیدانی دارد. پختن ذرت موجب افزایش مقدار اسیدفرولیک و خاصیت آنتی ‌اکسیدانی آن می ‌شود، زیرا در ذرت خام، اسید فرولیک به فیبرهای غیرمحلول متصل شده است و عمل پختن موجب شکستن این اتصال و آزادسازی اسید فرولیک می ‌شود. بنابراین بر خلاف سایر مواد غذایی که فرآیند پختن موجب کاهش مواد مغذی آن ها می ‌شود، پختن ذرت موجب افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی آن می ‌شود و هر چه مدت زمان پخت بیشتر باشد، این خاصیت بیشتر می ‌شود.
روغن ذرت دارای مقدار زیادی ویتامین E است که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی است و سلول‌ها را از اکسیداسیون حفظ می ‌کند.
همان‌ طور که در جدول زیر مشاهده می‌ کنید، کاکل ذرت دارای مقدر زیادی پتاسیم است و به‌ علت وجود این ماده معدنی است که کاکل ذرت ادرارآور است.
از فرآورده‌های دیگر ذرت می ‌توان از “شربت فروکتوز” به دست آمده از ذرت نام برد که البته این فرآوری در صنعت غذا انجام می‌ شود و در همین صنعت مورد استفاده قرار می ‌گیرد. این ماده از سال ۱۹۸۳ در فهرست سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفت و با نام صنعتی (HFCS) به‌عنوان پدیده‌ای در صنعت شیرین‌ کننده‌ها به ثبت رسید.
به ‌طور کلی سه نوع HFCS وجود دارد: ۴۲، ۵۵ و ۹۰ درصد که هر کدام مصارف متفاوتی دارند:
HFCS 42 در صنایع کیک و شیرینی و غذا‌های کنسروی استفاده می‌ شود.
HFCS 55 در نوشیدنی‌های غیرالکلی و انرژی زا و دسر‌های یخی به کار برده می شود.
HFCS 90 در مواردی استفاده می شود که مقدار کمی شیرین ‌کننده برای رسیدن به شیرینی معمول لازم باشد که آن را با نام “محلول فوق شیرین” نیز می ‌شناسند.

خواص ذرت

منابع : سلامتی شما ، تبیان ، ویکی پدیا

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا