تغذیه

خواص زنجبیل

زنجبیل یک تنه می‌تواند طعم هر غذا یا شیرینی را از این رو به آن رو کند. علاوه بر طعم‌دهی خواص درمانی زیادی نیز برای این ادویه قائل شده‌اند؛ اما با تمام خواصی که دارد می‌تواند برای افرادی که از بیماری‌های خاصی رنج می‌برند مضر نیز باشد.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

خواص زنجبیل

کد مطلب : ۹۶۱۰۰۹۰۲

مقوی معده – ضد نفخ – درمان ناتوانی جنسی – مقوی حافظه – عفونت معده و روده – مسمومیت – تقویت قوه باه – سرماخوردگی – بواسیر – ضد سم – درمان عطش – ادرارآور – تقویت دستگاه گوارش – بلغم – التهاب پوستی – یرقان – آنتی بیوتیک – سرطان – سکته – خلط آور – ترک دست و پا – کم خونی – داءالثعلب و…

زَنجـِبیل یا زنجفیل یا شنگویر یک گیاه خوراکی، ادویه و گیاه دارویی است. زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگه‌های بنفش با نام علمی Zingiber officinale بدست می‌آید.

اطلاعات غذایی

خواص زنجبیل

مقدار در هر ۱۰۰‏ g
(انرژی (کیلوکالری ۷۹
چربی کل ۰٫۸ g
چربی اشباع ۰٫۲ g
چربی چنداشباع‌نشده ۰٫۲ g
چربی تک‌اشباع‌نشده ۰٫۲ g
کلسترول ۰ mg
سدیم ۱۳ mg
پتاسیم ۴۱۵ mg
کربوهیدرات کل ۱۸ g
فیبر غذایی ۲ g
قند ۱٫۷ g
پروتئین ۱٫۸ g
ویتامین آ ۰ IU ویتامین ث ۵ mg
کلسیم ۱۶ mg آهن ۰٫۶ mg
ویتامین دی ۰ IU ویتامین ب۶ ۰٫۲ mg
ویتامین ب۱۲ ۰ µg منیزیم ۴۳ mg

خواص زنجبیل

* نام دیگر آن زیگژیبریس می‌باشد.

۱. طبع آن گرم و خشک می‌باشد.
۲. مقوی معده و ضد نفخ می‌باشد.
۳. برای درمان ناتوانی جنسی ۲۰ گرم زنجبیل را در ۱۰۰ گرم عسل مخلوط کرده روزی ۲ قاشق مرباخوری میل شود.
۴. برای بندآوردن خونریزی شدید قاعدگی ۱۰ گرم زنجبیل، ۱۰ گرم گزنه، ۱۰ گرم دارچین، ۵ گرم بابونه را مخلوط کرده، ۵ گرم در ۱۰۰ سی‌سی آب دم‌کرده طی ۲ نوبت میل شود.
۵. اگر نازایی و ناباروری زن به دلیل سردی مزاج رحم زن به وجود آمده باشد ۱۵ گرم زیره سبز، ۵ گرم زنجبیل، ۱۰ گرم دارچین، ۱۰ گرم هل کوبیده هر بار ۵ گرم در ۱۰۰ سی‌سی آب‌جوش دم‌کرده با عسل میل شود.
۶. دمکرده زنجبیل مقوی حافظه و برطرف کننده ضعف اعصاب است.
۷. زنجبیل تازه بادهای بدن را از بین می‌برد و برای فلج و لقوه مفید است.
۸. زنجبیل تازه را می‌توان ورق ورق نازک درست کرد برش داد و در بیشتر خورش‌ها به عنوان ادویه استفاده نمود.
۹. برای از بین بردن عفونت‌های معده و روده از دم‌کرده زنجبیل بعد از غذا استفاده شود.
۱۰. کسانی که مسموم شده‌اند نیز می‌توانند از دمکرده چای زنجبیل استفاده کنند.
۱۱. برای از بین بردن انقباض دردناک و گرفتگی عضلات از دمکرده زنجبیل استفاده کنید.
۱۲. دمکرده زنجبیل از سرماخوردگی جلوگیری می‌کند.
۱۳. برای تقویت قوه باه کمی از زنجبیل را با زرده تخم‌مرغ مخلوط کرده در روغن کنجد نیمرو درست کرده میل شود.
۱۴. برای رفع بوی بد دهان کمی زنجبیل را با گلاب حل کرده بگذارید ۲ تا ۳ روز بماند سپس دهان شویه کنید.
۱۵. مصرف زیاد زنجبیل باعث کم شدن قوه بینایی می‌گردد.
۱۶. برای تقویت نیروی جنسی زنجبیل را بکوبید با گلاب مخلوط کنید به پشت بمالید و در مقابل نور آفتاب بخوابید.
۱۷. برای درمان بواسیر زنجبیل را بتراشید تا مانند شیاف شود در روغن حیوانی بپزید شب وقت خواب استعمال کنید.
۱۸. زنجبیل ضد سم است.
۱۹. رفع کننده رطوبت معده و روده می‌باشد.
۲۰. تسکین دهنده عطش است.
۲۱. ادرارآور می‌باشد.
۲۲. ضد چربی خون است.
۲۳. تقویت کننده دستگاه گوارش می‌باشد.
۲۴. زنجبیل به خاطر طبع گرمش از بین برنده بلغم می‌باشد.
۲۵. برای درمان التهاب‌های پوستی از جمله اگزما و بروز دانه‌های جلدی ۱۰۰ گرم زنجبیل را در یک لیتر آب جوشانده صاف نموده به محل بمالید.
۲۶. برای دردهای رماتیسمی از روغن زنجبیل استفاده کنید.
۲۷. دارای آنتی بیوتیک می‌باشد.
۲۸. کسانی که یرقان دارند از دمکرده زنجبیل استفاده کنند.
۲۹. ضد تهوع می‌باشد.
۳۰. از رشد غدد سرطانی جلوگیری می‌کند.
۳۱. باعث جلوگیری از سکته‌ها (مغزی، قلبی و…) می‌شود.
۳۲. کسانی که در حین سفر حالت تهوع به آن‌ها دست می‌دهد اگر قدری زنجبیل بخورند دچار تهوع نخواهند شد.
۳۳. برای درمان فشار پایین خون از دمکرده زنجبیل استفاده شود.
۳۴. برای درمان درد مفاصل پاچه گوسفند را پخته و داخل آن زنجبیل بریزید.
۳۵. برای درمان داء الثعلب (گری، ریزش مو) ضماد زنجبیل را بگذارید.
۳۶. برای از بین بردن ورم در آبگوشت زنجبیل بریزید.
۳۷. برای تقویت حافظه زنجبیل را در عسل بخوابانید بعد از یک هفته میل شود.
۳۸. زنجبیل ترک دست و پا را که بر اثر سرماخوردگی باشد از بین می‌برد.
۳۹. زنجبیل خلط آور است.
۴۰. برای رفع کم خونی دختران جوان در مرحله بلوغ از دم‌کرده زنجبیل استفاده کنید.
۴۱. برای جلوگیری از زیادی آب دهان زنجبیل، دارچین، خولنجان از هر کدام ۲۰ گرم را کوبیده با ۱۰۰ گرم نبات مخلوط کرده روزی ۲ قاشق چایخوری میل شود.

زنجبیل می تواند به صورت تازه، خشک شده، پودر، روغن یا آبمیوه مورد استفاده قرار گیرد. زنجبیل گاهی نیز به غذاهای فرآوری شده و مواد آرایشی اضافه می شود. زنجبیل در زمره مفیدترین و پرکاربردترین ادویه جات قرار داشته و سرشار از مواد مغذی و ترکیبات زیست فعالی است که برای مغز و بدن انسان مزایای فراوانی را به همراه دارند.

خواص زنجبیل

برای کاهش حالت نفخ

اگر همیشه نفخ می‌کنید توصیه می‌کنیم به چای خود کمی زنجبیل اضافه کنید و یا اینکه یک تکه‌ی کوچک زنجبیل تازه و پوست‌کنده بجوید. شما همچنین می‌توانید برای جلوگیری از نفخ حاصل از خوردن حبوبات یک تا دو ورقه‌ی نازک زنجبیل تازه را به غذای حاوی این مواد اضافه کنید. خواهید دید که حالت نفختان به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.

خواص زنجبیل

برای تسکین درد

نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که افرادی که با شروع اولین علائم میگرن یا سردرد زنجبیل مصرف می‌کنند درد کمتری احساس می‌کنند. به خاطر اینکه ترکیبات موجود در زنجبیل باعث مسدود شدن ترشح هورمون‌های التهاب زا می‌شود. نتایج بررسی‌های دیگر نیز نشان می‌دهد زنجبیل می‌تواند به بهبود و تسکین آرتریت کمک کند.

به عقیده‌ی محققان افرادی که از آرتروز یا پولی آرتریت روماتوئید رنج می‌برند و روزانه پودر زنجبیل میل می‌کنند درد و تورم کمتری در مفاصل خود احساس می‌کنند. توصیه می‌کنیم مقداری پودر زنجبیل به شیر یا چای خود اضافه کنید. می‌توانید از زنجبیل تازه برای تهیه‌ی غذاهایتان نیز استفاده کنید.

خواص زنجبیل

برای پیشگیری از خطر ابتلا به سرطان

اگر در گذشته مردم از قحطی، وبا و یا طاعون و غیره می‌مردند امروزه سرطان بلای جان انسان شده است. به نظر می‌رسد که چاره‌ای جز تلاش برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری مهلک نیز وجود ندارد. نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که زنجبیل حاوی ترکیباتی است که خواص ضدسرطانی دارند. محققان مشاهده کرده‌اند که زنجبیل با سلول‌های سرطانی تخمدان مقابله می‌کنند. نتایج بررسی‌های دیگر نیز نشان می‌دهد که مصرف زنجبیل تازه باعث کاهش التهاب‌های کولون (روده) می‌شود.

خواص زنجبیل

در دوره‌ی بارداری: آری یا نه؟

در خصوص مصرف زنجبیل در دوره‌ی بارداری اتفاق نظری بین محققان وجود ندارد. نتایج پژوهش‌های مختلف نتایج مختلفی را نیز نشان داده است. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که رابطه‌ای بین مصرف زنجبیل و سقط‌جنین وجود دارد. نتایج بررسی‌های دیگر حاکی از این است که مصرف این ادویه باعث بروز مشکلات و عوارضی در این دوره می‌شود. درحالی‌که بررسی‌های متعدد دیگر نشان می‌دهد که مصرف زنجبیل در دوره‌ی بارداری نه تنها مشکلی به بار نمی‌آورد بلکه باعث تسکین حالت تهوع نیز می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که شما قبل از مصرف مکمل یا خود زنجبیل با پزشکتان مشورت کنید. چون بسیاری از خانم‌ها برای مقابله با حالت تهوع‌های صبحگاهی از این ادویه استفاده می‌کنند.

زنجبیل باعث بروز التهاب‌های دهانی می‌شود

در طب سنتی این اعتقاد وجود دارد که زنجبیل گرمی است و باعث گرم شدن بدن می‌شود؛ یعنی اینکه باعث می‌شود بدن گرمای بیشتری تولید کند. امکان دارد این مسئله نیز باعث بروز التهاب در دهان و مخاط شده و ایجاد سوزش یا خارش کند. اگر شما با مصرف زنجبیل احساس التهاب و سوزش در دهان داشتید از مصرف آن بپرهیزید.

زنجبیل باعث تسکین حالت تهوع می‌شود

اگر به دلیل ورود یک ویروس به بدنتان و یا حالت تهوع ناشی از ماشین‌گرفتگی و غیره دچار حالت تهوع می‌شوید زنجبیل می‌تواند به دادتان برسد. پودر، نوشیدنی زنجبیل، قرص و یا مربای آن باعث تسکین معده و جلوگیری از آشوب آن می‌شود. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که زنجبیل به اندازه‌ی داروی اسکوپولامین یا همان هیوسین موثر عمل می‌کند. این دارو که بدون نسخه تجویز می‌شود و برای پیشگیری از ماشین‌گرفتگی، دل درد و غیره مصرف می‌شود.

زنجبیل می‌تواند باعث کاهش قند خون شود

نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که پودر زنجبیل در افرادی که از دیابت نوع ۲ رنج می‌برند باعث کاهش قند خون می‌شود. اگر شما نیز از این بیماری رنج می‌برید و نگران میزان قند خونتان هستید با پزشک معالجه‌ی خود در خصوص مصرف زنجبیل مشورت کنید. اگر پزشکتان تشخیص بدهد که مصرف این ادویه با داروهایتان تداخل ایجاد نکند می‌توانید از آن برای کنترل هر چه بیشتر قند خونتان استفاده کنید. توجه داشته باشید که در برخی موارد مصرف زنجبیل می‌تواند تأثیر خطرناکی روی میزان انسولین بدنتان داشته باشد.

زنجبیل همپای داروهای ضدانعقاد خون

نتایج یک پژوهش استرالیایی نشان می‌دهد که زنجبیل یک ضدانعقاد قوی است که تا حدودی قوی تر از آسپرین نیز محسوب می‌شود. در نتیجه مصرف آن برای بیمارانی که داروهای رقیق‌کننده‌ی خون مصرف می‌کنند توصیه نمی‌شود. به خاطر اینکه خطر خونریزی یا کبودی را در آن‌ها بالا می‌برد. اگر مشکل خونریزی دارید و یا از داروهای رقیق‌کننده‌ی خون استفاده می‌کنید بهتر است از مصرف زنجبیل بپرهیزید.

منابع : سلامتی شما ، ویکی پدیا ، تبیان

Show More

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button