تغذیه

خواص سنجد

خواص سنجد

قابض – ضد خونریزی – رفع کننده سموم معده و روده – سردرد – فلج – لقوه – نرمی استخوان – پوکی استخوان – دمل – ورم مفاصل – ضدیرقان – تکرر ادرار – سکسکه – ورم کیسه صفرا – جذام – یبوست – تب بر – کلیه‌ها – معده – ضد بلغم – محکم کردن ریشه دندان – سردرد و…

کد مطلب : ۹۴۰۸۰۴۰۲

خواص سنجد

سِنجـِد گیاهی درختی است از خانواده سنجدیان که در آب و هوای معتدل می‌روید. برگ‌های باریک و مخملی شکل و میوه‌هایی قهوه‌ای رنگ و خوراکی دارد که از هستهٔ آن در تهیهٔ برخی داروها استفاده می‌شود.

میوه سنجد از زمانهای گذشته در سبد غذایی ایرانیان جا داشته و در اعیاد سنتی به آن توجهی خاص مبذول شده است. امروزه از درخت سنجد و میوه آن در صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی، عطرسازی و صنایع چوب استفاده می‌شود. نام علمی سنجد «Elaeagnusan gastifolial» است و رویشگاه این درخت بدلیل سازگاری آن با محیط‌های مختلف در اغلب نقاط کره زمین از جمله آمریکای شمالی، اروپای شرقی و غربی، آسیای مرکزی و شمالی و … است.

خواص سنجد

۱. طبع سنجد سرد و خشک است.
۲. میوه سنجد قابض است.
۳. به خاطر وجود ویتامین K در سنجد ضد خونریزی می‌باشد.
۴. سنجد رفع کننده سموم معده و روده می‌باشد.
۵. سردرد را تسکین می‌دهد.
۶. بوئیدن گل سنجد برای اشخاص فلج و کسانی که لقوه دارند مفید است. البته دختران جوان از بوئیدن آن خودداری کنند چون باعث ازدیاد شهوت در خانمها می‌گردد.
۷. سنجد برای کسانی که نرمی استخوان و پوکی استخوان دارند مفید است. روش استفاده: پودر سنجد ۲ قسمت و پودر سویای بوداده ۱ قسمت را با عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق یا ۲ قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر میل شود. این صبحانه برای آقایان و خانمها بسیار مفید می‌باشد.
۸. برگ درخت سنجد به صورت ضماد باعث می‌شود که دمل زود سر باز کند.
۹. برگ درخت سنجد را در روغن زیتون بجوشانید (ابتدا به مدت ۲۴ ساعت برگ را در روغن زیتون نگاه دارید سپس با حرارت ملایم بجوشانید تا له شود اگر محتوی را در یک شیشه سر بسته بگذارید و در آب جوش بیندازید تا بجوشد و له شود خاصیت آن بیشتر است) این روغن برای ورم مفاصل و اعضای بی‌حس مفید است. همچنین اگر این روغن را بر سر بمالند باعث بلندی مو می‌شود.
۱۰. میوه سنجد ضدیرقان می‌باشد.
۱۱. کسانی که تکرر ادرار دارند سنجد بخورند.
۱۲. کسانی که سکسکه می‌کنند برای درمان آن ۵۰ دانه سنجد و یک لیوان شیر بخورند.
۱۳. مصرف سنجد درمان‌گر ورم کیسه صفراست.
۱۴. سنجد باعث قوی شدن ساق‌ها می‌گردد به کودکان خود روزی ۲۰ تا ۵۰ دانه بدهید.
۱۵. سنجد عامل بیماری جذام را از بین می‌برد.
۱۶. سنجد برای اشخاصی که یبوست دارند مضر است.
۱۷. سنجد تب بر است.
۱۸. سنجد کلیه‌ها را گرم می‌کند و معده را تمیز می‌کند.
۱۹. سنجد ضد بلغم است.
۲۰. جوشانده پوست سنجد اگر مزمزه شود ریشه دندان را محکم می‌کند و از خونریزی جلوگیری می‌کند بدین صورت که پوست سنجد را بجوشانید و صاف کنید سپس آن را مزمزه کنید.
۲۱. خانم‌هایی که خونریزی غیرطبیعی دارند بعد از پاک شدن به مدت ۱۴ روز، روزی ۳۰ دانه سنجد بخورند در صورتی که یبوست نداشته باشند چنانچه یبوست داشتند قبل از خوردن سنجد سوپ ملایم بخورند.
۲۲. سردردهایی که علامت مشخصی ندارند از سنجد استفاده شود.

خواص سنجد

منابع : سلامتی شما ، ویکی پدیا ، بیتوته

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
Show More

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button