سبک زندگی اسلامی

از قد شوهرم خجالت می‌کشم!

از قد شوهرم خجالت می‌کشم!

از قد شوهرم خجالت می‌کشم!

از قد شوهرم خجالت می‌کشم!

توجّه و رعایتِ تناسب‌های ظاهری در امر ازدواج، از نکات مهمّی است که همیشه مورد سفارش دلسوزان بوده و هدف از بیان و پافشاری بر آن نکات، چیزی نیست مگر رسیدن به یک زندگی پایدار برای زوجین؛ اما آنچه نباید فراموش کرد این است که دقّت در تناسب‌های ظاهری، می‌بایست قبل از ازدواج صورت بگیرد و بعد از تحقّق ازدواج، نباید به این مسائل توجّه کرد؛ چراکه کمترین نتیجه‌ی این دقّت نابجا، ندیدن خوبی‌های همسر و حسّ نکردن محاسن او می‌باشد؛ حتی ممکن است این دقّت‌ها به مرور زمان، اسباب ناسپاسی، تنفُّر و در نهایت از دست دادن نعمت با هم بودن را فراهم آورد که شاید جبران آن ممکن نباشد؛ چنانکه حضرت علی(علیه‌السلام) می‌فرمایند: «اِحْذَرُوا نِفارَ النِّعَمِ فَما کُلُّ شارِدٍ بِمَرْدُودٍ[۱] نعمت‌ها با ناسپاسى از دست انسان می‌روند و معلوم نیست دوباره برگردند.»

در باب همین اختلافات ظاهری، یکی از مباحثی که بعضاً شنیده می‌شود مشکلاتی را برای برخی از خانواده‌ها ایجاد کرده، عدم تناسب قد، بین زوجین می‌باشد؛ چنانکه چندی پیش خانمی اظهار می‌داشت که عدم تناسب قد او با همسرش، کانون گرم زندگی‌شان را به خطر انداخته و کار به گونه‌ای شده که دیگر نمی‌تواند در مکان‌های عمومی، در کنار همسر خود بایستد و با او بودن را عامل خجالت و تحقیر برای خود، به حساب می‌آورد.

از قد شوهرم خجالت می‌کشم!

راهکار مواجه شدن با این مسئله
در اینجا چند راه‌کار کلّی و اساسی در رابطه با این دسته از افراد عرض کرده و امیدواریم با رعایت این نکات، عطر خوشبختی، زندگی آنها را فرا بگیرد.
۱. پرهیز از دقّت و ریز شدن در تفاوت‌های موجود؛ چرا که فکر کردن پیرامون این مسئله، نتیجه‌ای نخواهد داشت مگر کوه ساختن از کاهی بی‌ارزش و افزایش مشکلات زندگی.
۲. دقّت به خوبی‌ها و امتیازاتی که در همسرمان وجود دارد. فراموش نکنیم شاید همسری با همین خصوصیات و زندگی با همین شرایط را خیلی از افراد آرزو داشته باشند!
۳. پرهیز از کارهایی که سبب می‌گردد این اختلاف قد، بیشتر به چشم آید؛ پس در مثال یاد شده، خانم می‌بایست از پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند و یا لباس‌های تنگ خودداری کرده و از آن طرف، مرد تا حدّ ممکن از کفش‌هایی استفاده کند که باعث بزرگ دیده شدن قد او شود و از پوشیدن لباس‌های خیلی آزاد و گشاد نیز پرهیز کند.
۴. عدم معاشرت و یا حداقل، عدمِ توجّه به صحبت کسانی که زخم زبان می‌زنند و ممکن است اختلافات ظاهری را بزرگ جلوه دهند.

کلام آخر
فراموش نکنیم که هیچ فردی بی‌عیب نیست و آنچه مهمتر از ظاهر است اخلاق و رفتار فرد مقابل می‌باشد؛ مبادا به خاطر نبود تناسبی در ظاهر، سایر محاسن همسر خود را نادیده بگیریم! بدانیم اگر خوبی‌ها را درست ببینیم و غرق در آن کمالات گردیم، یقینا عاشق خواهیم شد و فردی هم که عاشق باشد، دیگر عیبی را در وجود معشوق، نخواهد دید! [۲]


پی‌نوشت:
[۱]. شریف الرضی، محمد بن حسین‏، نهج البلاغه[صبحی صالح]، قم، هجرت‏، ۱۴۱۴ ق‏
[۲]. در این رابطه کمال‌الدین‌ بافقی‌ در کتاب فرهاد و شیرین[حکایت دوم] ابیاتی دارند که توجه به آنها خالی از لطف نخواهد بود:
به مجنون گفت روزی عیب جویی ::: که پیدا کن به از لیلی نکویی
که لیلی گر چه در چشم تو حوریست ::: به هر جزوی ز حسن او قصوریست
ز حرف عیب‌جو مجنون برآشفت ::: در آن آشفتگی خندان شد و گفت
اگر در دیده‌ی مجنون نشینی ::: به غیر از خوبی لیلی نبینی
تو کی دانی که لیلی چون نکویی است ::: کزو چشمت همین بر زلف و روی است
تو قد بینی و مجنون جلوه ناز ::: تو چشم و او نگاه ناوک انداز
تو مو بینی و مجنون پیچش مو ::: تو ابرو، او اشارت‌های ابرو

 

منبع : رهروان ولایت

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا